Нашата ферма за занаятчийско развъждане е изградена на принципите на отговорното земеделие, хуманното отношение към животните и етичните производствени практики – те са в основата на ежедневните ни усилия.
Производствен процес
Нашата ферма наблюдава всяка стъпка от производството, от патетата до разпространението. Това включва отглеждане, принудително хранене, клане, преработка, продажба и разпространение. Чрез управлението на тези процеси ние гарантираме най-високо качество на продуктите за нашите клиенти. Разгледайте нашата отдаденост на устойчивото земеделие!
Грижим се за повече от 20 000 патици. Патетата пристигат веднага от яйцето. Те се отглеждат в нашата ферма в продължение на 12 седмици в просторни заграждения, където биосигурността е приоритет през цялото време. Те ядат колкото искат, храна без животинска храна или лекарства..
Около десетата седмица ритъмът на диетата им се променя - това се нарича период преди хранене. Феноменът на миграцията се пресъздава чрез предлагане на дажирани количества фураж. Инстинктивно патиците упражняват естествената си склонност да се угояват сами. По този начин, веднага щом храната е налична в изобилие, те отново поглъщат по-голямо количество, за да се запасят. Така те запълват реколтата си, която придобива еластичност и която ще бъде готова за следващата стъпка - принудително хранене.
През последните две седмици от отглеждането само някои от нашите мъжки патици се хранят сутрин и вечер в определени часове, индивидуално и на ръка. Тогава диетата им се състои само от царевично пюре. Нишестето, съдържащо се в това зърно, позволява на патешкия черен дроб да се угои значително и накрая да се превърне в гъши дроб, с красив златист цвят и чието тегло ще достигне средно 500 грама (8-10 пъти повече от първоначалното тегло).
Нашата ферма работи с една от най-големите кланици в България. Има всички необходими сертификати, за да осигури най-високо качество на бъдещите продукти. Освен това всяка стъпка на клане се извършва професионално от нашите служители. В края на процеса всички патици се инспектират от държавен ветеринарен лекар, за да се гарантира безупречното качество. Охладено на хладен въздух, месото е готово за готвене за по-малко от два часа или готово за транспортиране до дистрибутори.
Ние използваме транжорната в кланицата, където се разработват и оживяват рецептите за всички продукти. Автентични и натурални, продуктите са ръчно изработени само от патешка мазнина, бульон и месо, към които са добавени първокачествени съставки. По този начин продуктът има цвета, мириса и преди всичко вкуса на истинската домашна кухня.
В деня след клането прясното месо вече е налично за дистрибуция директно от кланицата, където съхраняваме и някои от нашите асортименти консервирани и преработени продукти. Ние разпространяваме на европейските пазари и в целия свят.
Продукти
град Ветрен
община Септември
област Пазарджик
България
Тел. 0888 166 655